tala inför grupp - Göteborgslogopeden

Tala inför grupp

Stor eller liten publik spelar ingen roll

Få personer känner sig helt bekväma med att tala inför grupp eller andra. Det spelar sällan roll om det är fem eller femhundra som lyssnar. Många upplever att de inte lyckas visa vem de är och vad de går för i pressade situationer. En tidigare känsla av misslyckande förstärker oron inför nästa tillfälle, och för vissa kan detta leda till att man allt mer undviker situationer där man förväntas tala inför grupp.

Många önskar coachning inför viktiga framträdanden. Man vill sälja en idé eller ett budskap, vinna förtroende och kunna motivera och inspirera de man arbetar tillsammans med. Detta kräver god retorik, dramaturgi och rätt ton för respektive tillfälle. Dessa saker faller vanligtvis inte på plats av sig själv, utan kräver noggrann förberedelse och träning. Råd som ”slappna bara av och var dig själv” är egentligen inte så goda råd, då verkligheten sällan är så enkel. Tyvärr existerar ingen ”quickfix” eller några ”tio enkla sätt att uppnå en god kommunikation”. Viktigast är att förbereda sig på rätt sätt och att börja samla på sig positiva erfarenheter.

Tänk på en person som du själv alltid uppskattar att lyssna på och finner inspirerande? Jag vågar lova att just den personen lagt mycket tid på att träna inför viktiga tillfällen.  Du kan göra detsamma – det är bara att sätta igång!

Evelyn Jons, legitimerad logoped och coach

Hur kan jag hjälpa dig? Se gärna videon bredvid där jag berättar hur jag jobbar och hur jag skulle kunna hjälpa dig.


Kontakta mig!

  • Telefon: 0733-546867
  • Mail: mail@goteborgslogopeden.se
  • Adress: Båtsman Dubbels Gata 7, Hisings-Backa, Göteborg