hur jobbar jag - Göteborgslogopeden

Hur jobbar jag?

Medveten träning ger resultat

Hur jobbar jag? När jag arbetar faller jag tillbaka på min långa erfarenhet av att leverera inför publik under press. Man pratar ofta om att ha personlighet, och även jag strävar efter att göra din egen personlighet till din största tillgång. Men i sin önskan att vara naturlig gör många misstaget att fokusera på ”känslan” av att vara sig själv. ”Känslan” infinner sig ju bättre förberedd du är. Ditt manus måste vara noggrant förberett: du bör inte prata för mycket, men inte heller utelämna viktig information. Den röda tråden måste vara tydlig, övergångarna måste leda vidare på ett naturligt sätt. Sedan måste du blir fri i din text, prata lagom fort, lagom starkt, vara dynamisk, göra relevanta pauser, öppna för frågor spontant, relatera till publiken, hantera dina tekniska verktyg och framför allt aldrig vara rädd för att vara personlig, däremot bör inte vara privat.

Det finns många avvägningar att göra. Ju bättre tränad du är i dessa saker, desto mer kommer den där ”känslan” av dig själv att infinna sig. Det är genom träning och medvetenhet man skapar en professionell avspändhet.


Kontakta mig!

  • Telefon: 0733-546867
  • Mail: mail@goteborgslogopeden.se
  • Adress: Båtsman Dubbels Gata 7, Hisings-Backa, Göteborg